Moggi: Calciopoli? Kam menduar vetëvrasjen! Ai Juventus ishte një kryevepër. Pse të bleja ndeshja kur…

Luciano Moggi, ish-drejtori Sportiv i Juventusit nga 1994 në 2006 (viti i Calciopolit), u kthye për të folur për historinë në një dokumentar në Netflix, të titulluar “The dark side of the sport”.

Këtu janë deklaratat e tij, të raportuara nga footballnews24:

“Unë ndoqa qëllimin e futbollit, i cili ishte pasioni im. Futbolli është në fakt një sport i pastër, është një sport ku fiton ai që luan më mirë: nëse kemi fituar shtatë kampionate, që mendoj se është një gjë e rëndësishme, padyshim që lojtarët që kemi blerë, nga Zidane te Nedved dhe Cannavaro ishin ata të duhurit. Asnjëherë nuk i kemi kërkuar askujt që t’i fitojmë ndeshjet: i fitonim me forcën tonë. Pastaj është sikur të kisha qenë në majë të një peme dhe të gjithë ishin gati të qëllonin nga poshtë”.

Luciano Moggi: The Annus Horribilis Years -Juvefc.com

SKANDALI I CALCIOPOLI – “Dhjetë ditët e para ishin të tmerrshme. Televizionet, radiot dhe gazetat përsëritnin vazhdimisht ‘skandal në futboll etj.’, Por unë kurrë nuk kam përfituar nga asgjë dhe askush. Të akuzuarit për hajdut më lënduan. Më duhet të them se jam ndjerë mjaft i dëshpëruar. Më vinte gjithashtu turp të ecja në rrugë: ishte sikur të mos më kishte rënë një pllakë, por një shtëpi e tërë”.

AJO JUVE – “Ai ekip ishte kryevepra ime dhe në atë moment mendova për shumë gjëra: është e rëndësishme që ta them, edhe për vetëvrasjen, por feja më ka mësuar se jeta përbëhet nga shumë momente, të mira dhe të këqija, dhe duhet të vazhdoj përpara, duke luftuar edhe me ato të shëmtuarat. Në momentin më të keq ndjeva një forcë të brendshme brenda meje duke më thënë ‘duhet të luftosh, duhet t’i tregosh botës se ajo që është thënë dhe bërë janë trillime’ “.Moggi: Juve-Milan?! Ky është rezultati më i mundshëm – JUVENTUS CLUB ALBANIA

AKUZAT – “Doja të kuptoja atë që kisha bërë, sepse nuk e kisha idenë se për çfarë mund të më akuzonin: unë flisja me dizenjatorët e arbitrave, por flisja ashtu siç flisnin të gjithë, ne u përpoqëm të mbroheshim. Unë jam për drejtësinë, jam për një botë të mirë, por duhet të them që duke lexuar atë që shkruhet, ‘ligji është i njëjtë për të gjithë’, kisha dyshime, sepse nëse ishte një skandal, ky ishte skandali i përgjithshëm i futbollit, në 360°, jo në njëzet gradë: nuk ishte vetëm për mua. Nuk është e vërtetë që ishte sistemi Moggi ai që kushtëzoi futbollin, por sistemi i përgjithshëm: ekipet e tjera gjithashtu flisnin me gjyqtarët dhe dizenjatorët, por kjo u hoq plotësisht nga qarkullimi nga gjykata dhe doli vetëm pjesa e vogël prej 360 °: ajo e Juventusit”.

DËNIM I ANULUAR? – “Dëshmova se edhe unë nuk kisha bërë asgjë: nëse asnjë ndeshje nuk u ndryshua, nëse të gjithë gjyqtarët u shpallën të pafajshëm, cili ishte dëmi që i ishte bërë futbollit? Ata që drejtuan gjyqin e Calciopoli-t do të shkojnë te një gjykatës tjetër, nuk do të jetë një test apelimi, por do të përcaktohet: Jezu Krishti, ai është gjykatësi suprem”.Moggi manda un messaggio alla Juve: le parole a tifosi, staff e giocatori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *